Суд на Львівщині розгляне справу забудовника, звинуваченого у крадіжці 23 млн грн

У Львові судитимуть забудовника, який заволодів грошима клієнтів у сумі майже 23 мільйона гривень. Про це повідомили у поліції Львівської області.

У 2018-2022 роках директор будівельної компанії під приводом укладення договорів купівлі-продажу майнових прав на квартири у багатоквартирному будинку, який мав бути збудований в одному з сіл колишнього Пустомитівського району Львівської області, заволодів коштами 38 громадян.

Не маючи дозвільних документів на проведення будівельних робіт, керівник компанії укладав з клієнтами фіктивні договори купівлі-продажу майнових прав та отримував від них кошти у якості оплати/передоплати за майбутні помешкання. Однак отримані гроші він не перерахував на рахунок товариства, а привласнив. Будинок не збудували, а люди залишились без грошей.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.2,ч.3 та ч.4 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Нагадаємо, що біля львівської Ратуші на площі Ринок люди мітингували проти забудовника «Рубікон-груп», який протермінував здачу куплених квартир на 4 роки.

Джерело: tvoemisto.tv

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори