Новини ринку

У Києві готель “Україна” продається за мільярд гривень: деталі оголошення

Кабінет міністрів включив до списку об’єктів великої приватизації державної власності держпідприємство “Готель “Україна”. Про це йдеться у розпорядженні від 23 квітня 2024 р. № 352-р.

Хто отримає звільнення від орендної плати за держмайно? Подробиці

В Україні частину громадян звільнять від обовʼязку здійснення орендної плати за державне чи комунальне майно. Відповідний проєкт постанови направили для розгляду у секретаріат Кабінету міністрів, повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Кияни закликають захистити урочище Китаїв від забудови

Мешканці столиці вимагають від влади заборонити забудову Китаївського археологічного комплексу. Автор ініціативи Марина Коваленко пропонує розширити межі Національного природного парку «Голосіївський» на територію Китаївського археологічного комплексу включно з урочищами Самбурки та Болгарське.

Зміни ставлення молоді до житла в Україні: як війна змінила підхід українців до оренди квартир

Майже половина молодих українців (45%) не хоче купувати власне житло та воліє жити в орендованих квартирах. При цьому серед тих, хто винаймає житло, 37% становлять люди віком до 35 років. Фахівці пояснюють таку тенденцію з невизначеністю майбутнього, почуттям нестабільності й страхом втратити майно, що загалом пов’язано з війною.

Українські суди розглядають справи щодо кожної другої ЖК: які проблеми чекають на інвесторів

Більша частина житлових комплексів задіяні у судових процесах через земельні ділянки, на яких йде будівництво. Через це інвестори ризикують стикнутися з корупційними схемами у майбутньому.

Найдорожчий особняк Франції: шокуюча вартість навіть для такої розкішної будови

Особняк під назвою Château d’Armainvilliers у Сені і Марні справді вражає величністю, бо колись ще й належав королівській сім’ї. Наразі він є найдорожчим на ринку Франції – ціна шокує всіх.

Українці стали лідерами серед іноземних покупців житла в Туреччині

За підсумками березня цього року громадяни України увійшли до ТОП-3 іноземців, які придбали житло в Туреччині. Популярність придбання нерухомості в Туреччині серед іноземців знизилася вполовину у порівнянні з минулим роком.

Мешканці Києва вимагають створення парку замість ЖК «Ріхерт&Парк»

Кияни виступають за створення рекреаційного парку на місці будівництва ЖК Ріхерт&Парк. Відповідна петиція за тиждень набрала необхідні шість тисяч підписів.

Українці інвестують гроші у закордонну нерухомість: вже придбали більше сотні будинків

Українці увійшли до топ-3 іноземців, які придбали житло в Туреччині. У березні вони придбали 129 будинків, що становить 9% від загальної кількості укладених угод з нерухомості.

Амстердам заборонив будівництво нових готелів через масовий наплив туристів

Муніципалітет Нідерландів прийняв рішення не дозволяти зводити нові готелі в місті, щоб побороти надмірний наплив туристів. Дозвіл на спорудження готелю можна буде отримати лише у випадку закриття іншого. Про це повідомляє CNN.

Догори