У Дніпрі депутат виставив на продаж будівлю інституту “Енергопром” за 53 млн грн

25 квітня має пройти аукціон із продажу будівлі проєктного інституту «Енергопром» у Дніпрі. За нього просять 53 млн грн. Будівля належить фірмі депутата Дніпропетровської облради Юрія Симонова.

На продаж виставили семиповерхову будівлю з підключеними комунікаціями, кондиціюванням, автономним опаленням, охоронною та протипожежною сигналізаціями, ліфтами та інтернетом.

Що відомо про продавця інституту Енергопром

Будівлю проєктного інституту виставила на продаж фірма «НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ІНСТИТУТ ЕНЕРГОПРОМ ІМЕНІ МІКУЛІНА», яку зареєстрували три роки тому у Дніпрі на вул. Білелюбського, 36. За інформацією аналітичної платформи YouControl, фірма займається орендою, купівлею та продажем нерухомості.

Засновниками зареєстровані у рівних частках Євген Шевцов та депутат Дніпропетровської облради від Блоку Вілкула Юрій Симонов. Останній також очолює Дніпропетровський обласний осередок партії «УДАР» Віталія Кличка.

Що з історією інституту Енергопром

За даними судового реєстру, будівля могла опинитись у руках «НАУКОВО-ДОСЛІДНОГО ІНСТИТУТУ ЕНЕРГОПРОМ ІМЕНІ МІКУЛІНА» шляхом рейдерського захоплення. Для цього у вересні 2007 року будівництво «розіграли» в інсценованій суперечці у Старобешівському районному суді Донецької області. За даними слідства, аферисти визнали недійсним рішення сесії, за яким громада Дніпра зареєструвала право власності на будинок на вул. Білелюбського, 36, анулювали реєстрацію в БТІ та оформили будову на себе. Щоб замести сліди, будівлю кілька разів перепродали, після чого вона опинилась у власності фірми Симонова «ІНСТИТУТ ДНІПРОВНІПІЕНЕРГОПРОМ». Чим закінчилося кримінальне провадження, нам не вдалося дізнатися, у судовому реєстрі більше рішень не знайшлося.

За даними Мін’юсту, «ІНСТИТУТ ДНІПРОВНІПІЄНЕРГОПРОМ» записаний на мешканку тимчасово окупованої території Луганської області та представників із Дніпропетровського регіону. Кінцевим бенефіціаром (вигодонабувачем) є депутат облради Юрій Симонов.

Джерело: thepage.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори