Вартість земельних ділянок, які прокуратура повернула Києву, становить майже півмільйона гривень

Прокуратура через суд повернула столиці землі ландшафтного заказника “Совська балка”, де підприємці незаконно побудували ресторан. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Земельна ділянка входить до складу ландшафтного заказника місцевого значення “Совська балка”. Вона знаходиться в межах прибережної захисної смуги екопарку “Совські ставки” та струмка в історичній місцевості “Балка Проня”. Вартість території оцінюють у більше ніж 390 млн. грн.

На цій ділянці підприємці з порушенням вимог земельного законодавства самовільно побудували ресторан та незаконно зареєстрували право власності на нього.

У листопаді 2023 року Господарський суд Києва зобов’язав повернути земельну ділянку столичній громаді та знести самовільно зведені будівлі. Забудовники оскаржили рішення в апеляційному порядку.

“Північний апеляційний господарський суд залишив в силі рішення Господарського суду міста Києва, яке набрало законної сили та підлягає виконанню. Прокуратура вживає заходи для виконання рішення суду та приведення ділянки природно-заповідного та водного фондів у належний стан”, — йдеться у дописі.

Джерело: nerukhomi.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори