Замість капітального ремонту – нове будівництво

На Андріївському узвозі , 26 за ширмою мальованого фасаду зводять новобудову. Це стало очевидно після недавніх змін погоди. Сильний вітер зірвав і таким чином оголив частину будівельних риштувань.

У Києві на Андріївському узвозі, 26, на місці історичної будівлі виявили новобудову. Це стало відомо після пошкодження сильними поривами вітру намальованого фасаду, внаслідок чого відкрилася частина будівельних риштувань, повідомив активіст Дмитро Перов на своїй сторінці у Facebook.

На місці маєтку титулярного радника Всеволода Тарнавського, 1870 р. Вже височіє бетонний моноліт та видна нова цегла. Будівельний паспорт обєкту, який розміщений чомусь у дворі – говорить про лише про капітальний ремонт історичного будинку. До слова, згідно паспорту – його робить реставраційна майстерня.

Будинок під № 26, як і сусідній 24 – входять до комплексу памятки національного значення – Анлрївський узвіз. Восени 2023 р. ми з Ксенія Семенова зверталися до Київська міська прокуратура щодо руйнування памʼятки і необхідності її повернення в державну власність. Втім, якихось конкретних дій тоді так і не було вжито. Ще одна глобальна проблема Києва – знищення памяток за полотнами намальованих фасадів або рекламних вивісок.

 

У той же час паспорт об’єкта інформує тільки про капітальний ремонт історичного будинку, який виконує реставраційна майстерня. Однак Дмитро Перов стверджує, що на цьому місці вже височить бетонний моноліт і видніється нова цегла.

Збудована у 1870 році будівля титулярного радника Всеволода Тарнавського має статус пам’ятки архітектури та історії. Але вже понад 20 років перебуває в аварійному стані та завішена намальованим фасадом. Раніше цей будинок намагалися розібрати.

Також Перов зазначає, що у 2023 році вони разом із депутатом Київради Ксенією Семеновою зверталися до прокуратури з приводу руйнування пам’ятника та повернення будівлі у державну власність. Але жодних заходів правоохоронними органами вжито так і не було.

Джерело: Дмитро Перов

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори