У Німеччині виставлено на продаж бункер з часів холодної війни

У лісових хащах на південний захід від містечка Ксантен у землі Північний Рейн—Вестфалія є круті сходи, що ведуть на 20 метрів під землю. Там за масивними сталевими дверима ховається справжній лабіринт із бетонними стелями завтовшки 4 метри.

Це сховище від радіаційних опадів, стратегічно розташоване серед полів та лісів, пропонують купити за 700 тисяч євро, пише «Закон і Бізнес» із посиланням на DW.

Бункер був зведений у 1967 році збройними силами ФРН як вузл телекомунікаційної мережі й добре зберігся дотепер. Розподільні щити та трансформатори, які колись були частиною військового комплексу, досі перебувають у хорошому стані. Останній військовослужбовець бундесверу залишив бункер у 2001 році.

Продавець особливо наголошує на історичній привабливості споруди та величезний потенціал для ідей щодо індивідуального використання. До об’єкту належить земельна ділянка площею близько 9,1 тис. м2.

В оголошенні про продаж бункера звертається увага на історичне значення Ксантена. Тут знаходиться археологічний парк. У цьому музеї просто неба представлені як оригінальні, так і відтворені архітектурні пам’ятки давньоримського міста Колонія Ульпія Траяна, заснованого на території нинішнього Ксантена в I столітті нашої ери.

Власник земельної ділянки намагався продати бункер ще кілька років тому, оскільки той завдав чимало клопоту. Тоді землю на три роки орендувала група жителів Нідерландів. Вони нібито мали намір використовувати бункер для зберігання піротехніки. Але через деякий час у ліс налетіла поліція: виявилося, що замість складу піротехнічних виробів у притулку обладнали плантацію конопель.

Джерело: zib.com.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори