Хто отримає звільнення від орендної плати за держмайно? Подробиці

В Україні частину громадян звільнять від обовʼязку здійснення орендної плати за державне чи комунальне майно. Відповідний проєкт постанови направили для розгляду у секретаріат Кабінету міністрів, повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Відповідне питання розглянули під час чергової наради з питань прав на житло окремих категорій ВПО під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

“У процесі обговорень представник від Фонду державного майна України презентував проєкт змін до постанови КМУ від 27 травня 2022 року № 634”, — йдеться у повідомленні.

Звільнити від орендної плати за державне та комунальне майно на період дії воєнного стану запропонували такі категорії осіб:

  • фізичні особи/фізичні особи-підприємці, яких було призвано чи прийнято на військову службу;
  • орендарі майна, яке розташоване на окупованій території чи в зоні активних бойових дій. Відповідно до переліку Мінреінтеграції від 22.12.2022 року № 309.

“Також пропонується встановити органам місцевого самоврядування та їхнім підприємствам місячну орендну плату у розмірі 1 гривні за 1 квадратний метр площі для гуртожитків, облаштованих з метою розміщення переселенців”, — зазначили у пресслужбі.

Відповідний проєкт постанови направили до Секретаріату Кабінету міністрів для подальшого розгляду Урядом.

Раніше міська влада Львові почала виплачувати кошти на оренду житла мешканцям міста чиї будинки було зруйновано внаслідок ракетного удару 6 липня 2023 року з боку російських агресорів. Члени виконкому погодили компенсацію вартості оренди мешканцям чотирьох із 17 будинків найбільш зруйнованих.

Джерело: nerukhomi.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори