Дані Держстату: регіони України, де життя найдорожче за всіма показниками

Індекси споживчих цін, в тому числі на продукти харчування та інші потреби за січень, березень та квітень порівняно з груднем попереднього року, в усіх регіонах, крім Сумської області, зросли. Найвищим такий показник є в Києві – 102,6%.

Є і регіони, де вартість життя зростає попри те, що в цих регіонах йдуть активні бойові дії. Оперативні статистичні показники оприлюднив Держстат.

Найдорожчі регіони України

Найбільше зросли індекси споживчих цін у столиці та деяких регіонах. В більшості випадків індекс є найвищим саме у березні. У цю категорію регіонів можна віднести області, де індекс не менше 101,3%: Львівська, Одеська, Закарпатська, Кіровоградська, Дніпропетровська області.

До цього списку потрапили і регіони, де йдуть активні бойові дії чи є постійні сутички з ворогом: Донецька, Харківська, Луганська, Миколаївська області. Імовірно, це пояснюється більшими ризиками постачальників.

Середнє зростання індексів та найдешевші регіони

В категорію із середніми показниками зростання індексів цін можна віднести такі регіони: Волинська, Київська, Рівненська, Тернопільська, Херсонська, Чернівецька, Івано-Франківська області.

Найменше зростання індексів споживчих цін, що не подолали відмітку 100,9%, спостерігається у Вінницькій, Житомирській, Запорізькій, Полтавській, Сумській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській областях. В Сумській та Черкаській областях рівень споживчих цін до квітня був від’ємним – 99,7%

Джерело: thepage.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори