Будівництво соціального житла у парку з віллами XIX століття у Парижі

У передмісті Парижа Ле-Везіне збудували соціальне житло, яке відображає стиль навколишніх вілл ХІХ століття. Про це повідомляє видання Dezeen.

Місцевій студії SOA Architectes доручили спроєктувати житловий комплекс на 24 квартири на територіх колишньої лікарні у Ле-Везіне.

Архітектори використали історичні вілли, щоб створити будинки, які б “виділялася” і водночас вписувалися у парк та наслідували деякі елементи історичної забудови.

“Стилі еклектичні, з легкістю поєднують архітектурні прийоми, запозичені з різних епох”, — пояснили у SOA Architectes.

Архітектори використали різні прийоми, щоб зробити будівлю візуально меншою. Наприклад, квартири розподілили між трьома об’ємами. Така структура зробить житло менш масивним візуально, дасть змогу “не монополізувати” парк та збільшить навколишній простір. Дахи-метелики також зменшують візуальне домінування будівель.

Квартири будуватимуться як дуплекси. Це дозволяє створити на першому поверсі двоповерхові вітальні, які виходять на парк через великі арки з дерев’яним каркасом. Балкони, вирізані з кутів кожного блоку, створюють криті тераси для верхніх рівнів квартир. Фасад із бетонних панелей розбиті тонкими металевими смугами.

Минулого року у Парижі запровадили обмеження на будівництво висотних будівель у місті після спірного проєкту Tour Triangle – хмарочоса швейцарської студії Herzog & de Meuron. Влада оголосила нові ліміти – 37 метрів у висоту або 12 поверхів.

Джерело: nerukhomi.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори