Амстердам заборонив будівництво нових готелів через масовий наплив туристів

Муніципалітет Нідерландів прийняв рішення не дозволяти зводити нові готелі в місті, щоб побороти надмірний наплив туристів. Дозвіл на спорудження готелю можна буде отримати лише у випадку закриття іншого. Про це повідомляє CNN.

Новий готель в Амстердамі можна побудувати лише в тому випадку, якщо інший готель закриється, кількість спальних місць не збільшиться, і новий готель буде в чомусь кращим, наприклад, екологічним. Це правило не поширюється на готелі, які вже мають дозвіл на зведення.

“Ми хочемо зробити місто зручним для мешканців і гостей. Це означає — ніякого надмірного туризму, ніяких нових готелів і не більше 20 мільйонів ночівель туристів у готелях на рік”, — заявили у муніципалітеті.

Згідно з постановою 2021 року, муніципалітет зобов’язаний втрутитися у ситуацію, коли щорічна кількість туристів досягне 18 мільйонів.

Місто активно намагається обмежити кількість відвідувачів, щоб перешкоджати сексуальному та наркотичному туризму в районі червоних ліхтарів. Оноволення методів регуляців в цій сфері відбулось у 2019 році, коли припинили водити екскурсії кварталом червоних ліхтарів через занепокоєння представлення секс-працівниць як визначної туристичної пам’ятки столиці.

Джерело: nerukhomi.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори