Я хочу придбати квартиру

Навіщо мені при цьому юрист?

Готовий стверджувати, що купівля квартири є достатньо відповідальною штукою. І це не лише тому, що квартири у Києві коштують мільйони гривень. Справа в тому, що купуючи квартиру, ми сподіваємося отримати для себе особливе місце. Бажано, щоб воно було ближче до важливих подій, ближче до місця роботи та до центру всесвіту. А ще, якщо купуємо квартиру для себе, ми сподіваємося отримати самостійність і можливість гукати в гості друзів. Було б ще добре при всьому цьому отримати впевненість у тому, що ми не залишимося і без грошей і без квартири.

Тому, основна місія юриста – дати покупцю квартири впевненість у тому, що його гроші безпечно перетворяться у квартиру, яка подарує йому нові можливості. А не навпаки. Дехто думає що це є завданням ріелтора чи нотаріуса – і з тріском потрапляє з такими думками у пастку. Ріелтори отримують прибуток у відсотках від ціни квартири і зацікавлені продати. Нотаріус не зробить більше, ніж його зобов’язує законодавство і всі шахраї це чудово знають. А юрист отримає винагороду навіть якщо надасть покупцю негативний висновок.

Ще одна пастка – сподівання на те, що проблеми і незгоди це фантастичні звірі, які живуть у казці. У Києві є десятки житлових комплексів, які не вводяться в експлуатацію або не будуються зовсім. При цьому, квартири в них розкуплені, а у деяких навіть кілька власників. І це все люди, які довірилися забудовникам, просто не подумали про те, що можуть бути якісь проблеми. Звичайно, звернення до юриста перед передачею коштів за квартиру дозволило б зберегти гроші. А разом з ними – нерви і час у великих розмірах

Якщо юрист має достатній досвід, він знає що треба особливу увагу звернути на те, як у договорі прописаний порядок передачі прав на квартиру до нового власника, як прописані строки вводу в експлуатацію будинку, як прописана відповідальність забудовника за порушення зобов’язання та багато інших цікавих речей. При цьому, юрист – це саме та людина, яка зможе правильно наполягати на внесенні змін до тексту договору. А це дійсно може бути важливим.

Стоп’ятсот документів потрібно мати забудовнику для того, щоб збудувати будинок. Жоден нормальний покупець не повинен про них нічого знати. На відміну від юриста, що знає які документи йому треба бачити, як їх отримати і які висновки з них слід зробити. В цих документах може бути закопана серйозна проблема і краще б її розкопав юрист, ніж покупець у недалекому майбутньому.

А ще, мати юриста зручно, бо він сам буде зв’язуватися з продавцями і налагоджувати конструктивну співпрацю, А покупець, маючи зв’язок з юристом, завжди матиме можливість зателефонувати йому, порадитися, поговорити про те, що його турбує чи цікавить. Жоден юрист не братиме за це ні копійки, юристам, які люблять свою роботу, це навіть подобається.

Виникли запитання?

Догори

Безкоштовна консультація